Gilbert Nsangata

GILBERT-NDUNGA NSANGATA neix el 13 de maig de 1950 a Brazzaville, a la República del Congo. Després de finalitzar el batxillerat de Filosofia, cursa entre 1973 i 1977 estudis de cinema i televisió a Polònia, a l’Escola Superior Nacional de Cinema, Televisió i Art teatral (PWSFTv iT) Leon Schiller de LODZ.

Amb un Màster en Art i un diploma de Director de Cinema i Teatre, torna al seu país, l’any 1980. Treballa a la televisió Congolesa com a realitzador i col·labora amb l’Oficina Nacional d’Escriptors i Actors de Congo.

L’any 1982, el nomenen President de la Unió Congolesa d’Arts escèniques del Municipi de Brazzaville. El mateix any, l’escullen com a Representant dels Artistes Escènics al Parlament Nacional del Congo i, el 1991, com a Director del Departament de Producció de la Televisió del Congo. I assumeix alhora la Direcció de Departament de Cinema del Ministeri de Cultura i de les Arts de la República del Congo.

Deixa el seu país  l’any 1998 a causa de la guerra civil.

A Catalunya, és Director i Co-fundador de Talatala Filmmakers, una empresa audiovisual que té com a objectiu generar ponts en matèria de producció audiovisual entre les regions geopolítiques Nord-Sud i Sud-Sud. Formador d’actors, és autor de nombroses obres teatrals i documentals. També ha dirigit amb l’empresa Talatala Filmmakers tallers de formació audiovisual a Guinea Equatorial, El Salvador, Nicaragua, Guatemala i Hondures.